ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Астън Вила загуби от Манчестър Юнайтед с 1:2 след здрава битка в Бирмингам от 24-ия кръг на английската Висша лига. Расмус Хойлунд (17) даде аванс на гостите, а Дъглас Луис (67) изравни. Скот Мактомини (86) донесе трите точки за "червените дяволи". 

Срещата на "Вила Парк" започна равностойно, като домакините имаха леко предимство при владението на топката. След 12 минути игра при центриране от корнер Хари Магуайър игра с глава, но прати топката над напречната греда на Емилиано Мартинес. Секунди по-късно "виланите" сгрешиха при изнасянето на топката от своето поле, а Бруно Фернандеш комбинира с Расмус Хойлунд. Диего Карлос покри засадата, но бразилецът действа бързо и блокира удара на датчанина. След корнера се получи разиграване и Гарначао стреля от средна дистанция, но встрани.

В 17-ата минута "червените дяволи" поведоха след нов корнер, след центрирането от който Хари Магуайър се извиси над всички и свали топката за Хойлунд, който отблизо прати топката между краката на вратаря Мартинес за 0:1. Домакините искаха засада на нападателя на Ман Юнайтед, но Оли Уоткинс я покриваше и голът бе зачетен. Три минути след него Алекс Морено надигра вляво Гарначо и пусна успореден пас за Джейкъб Рамзи. Англичанинът си проправи място за изстрел, но той не затрудни Андре Онана. При следващото нападение Леон Бейли шутира по диагонала, но неточно.

Натискът на Вила се засилваше, а в 24-ата минута Джон МакГин отправи свиреп удар посока вратата на камерунския страж на гостите, но Онана боксира в корнер. След него се получи суматоха пред него, ала в крайна сметка играта бе подновена с начален удар. Малко след това МакГин даде фантастичен извеждащ пас към Уоткинс, който се озова срещу Онана. Английският нападател шутира, а вратарят парира, след което се сблъска тежко с Диого Далот. В 27-ата минута Морено даде извеждащ пас към Рамзи. Той стреля технично, но не успя да я прати във вратата на гостите. До края на полувремето натискът на бирмингамци леко се притъпи, но малко преди почивката МакГин изненада от пряк свободен удар Андре Онана, който тръгна да улавя топката, но шотландецът стреля директно. В крайна сметка обаче Онана отрази удара.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката в 48-ата минута домакините бяха изключително близо до изравняването. Мати Кеш се надигра отлично вдясно и пусна успореден пас за Оли Уоткинс. Нападателят на Вила изпревари бранител на "червените дяволи" и стреля от няколко метра, но Андре Онана направи зашеметяващо спасяване.

След час игра Джейкъб Рамзи беше намерен на два пъти отлично от Леон Бейли, но и двата пъти халфът не действа добре, за да завърши качествено нападението. В 67-ата минута усилията на домакините дадоха резултат след центриране на корнер. Джон МакГин получи и стреля отблизо, но Диого Далот с тяло блокира. Топката отиде вляво към Леон Бейли, който веднага пусна към свободния Дълас Луис, а той от близка дистанция изравни за 1:1. Три минути след това Алехандро Гарначо направи отличен рейд отляво и стреля към вратата на Мартинес, но за негово съжаление топката отиде край левия страничен стълб на аржентинския страж.

В 76-ата минута МакГин опита да намери с дълго подаване в наказателното поле на гостите Алекс Морено. Диого Далот изчисти, и то право в Дъглас Луис, който стреля и Онана спаси. Шест минути по-късно Бруно Фернандеш даде вляво за Гарначо. Аржентинецът навлезе навътре и стреля, но прекалено слабо, за да затрудни Емилиано Мартинес.

В 86-ата минута влезлият като резерва Скот Мактомини вкара седмият си гол през сезона във Висшата лига и донесе трите точки за гостите. Коби Мейно получи вдясно от Варан и подаде за Далот. Португалецът пласира отлично центриране към Мактоминей, който изпревари Мати Кеш и отблизо с глава вкара за 1:2. До края на мача бирмингамци не успяха да отвърнат на удара и напуснаха терена с празни ръце.

След третия си пореден успех за първенство и четвърти последователен във всички турнири Манчестър Юнайтед остава шести във временното класиране с 41 точки, изоставайки на 5 от продължаващия да държи петата позиция Астън Вила.

АСТЪН ВИЛА - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2
0:1 Расмус Хойлунд (17), 1:1 Дъглас Луис (67), 1:2 Скот Мактомини (86)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!