Ръководството на Манчестър Юнайтед обмисля раздяла с мениджъра Оле Гунар Солскяер след унизителната загуба от Ливърпул с 0:5 на "Олд Трафорд" и вече търси заместник на норвежеца, съобщава "Сън".

Според изданието е много възможно Солскяер да бъде освободен от поста си още преди предстоящата среща с Тотнъм в събота. Юнайтед има пет загуби в последните си 9 мача под ръководството на Солскяер, като нямат победа в четири поредни срещи във Висшата лига, което поставя под сериозна въпросителна шампионските им амбиции. Това е причината собствениците на клуба от семейство Глейзър да проведат специална среща за бъдещето на специалиста.

Междувременно стана ясно, че бившият треньор на Челси и Интер Антонио Конте е готов да стане мениджър на Манчестър Юнайтед, в случай че ръководството на „червените дяволи“ реши да уволни Оле Гунар Солскяер, съобщава „Манчестър Ивнинг Нюз“. Италианският специалист има резерви единство към сега действащата структура в клуба и при преговори ще поиска уверения, че няма да му бъдат натрапвани играчи, които са атрактивни на пазара. Конте иска да има пълен контрол върху трансферите.

Изпълнителният вицепрезидент на Юнайтед Ед Уудуърд до голяма степен определяше трансферната политика в последните години, за което получаваше директни критики от Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо, но той обяви, че напуска клуба в края на годината и не е ясно кой ще поеме неговите функции.