ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-богатият британец сър Джим Ратклиф, който стана собственик на 25% от Манчестър Юнайтед и ще поеме спортния отдел на клуба, планира да инвестира 300 милиона евро в подобряване на инфраструктурата, но има и сензационна идея за стадион "Олд Трафорд". Според него съоръжението е в окаяно състояние и има нужда от сериозна реконструкция, а самият той смята дори да събори емблематичния стадион с капацитет 73 031 места, който е най-големият във Висшата лига и втори в Англия след “Уембли”. Манчестър Юнайтед играе там от 1910 година, а през годините стадионът е претърпял реконструкции, предимно в разширяване на капацитета, но няма сериозни усилия за обновяване след поглъщането на клуба от американското семейство Глейзър.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

„Най-рентабилното решение е да се построи нов стадион“, смята Крис Лий, директор на архитектурната фирма Populus, която преди четири години предложи три потенциални решения за „Олд Трафорд“.

Лий смята, че Манчестър Юнайтед може да продължи да използва терена, докато новото съоръжение е в процес на изграждане, като се има предвид, че в района има строителна площадка. Това означава, че клубът няма да остане без приходи от входни билети, което е важна част от финансовата част на “червените дяволи”.

Според различните информации изграждането на нов стадион ще струва на Манчестър Юнайтед около 2,5 милиарда евро.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!