Основният преследвач на Ливърпул към момента Лестър се издъни и загуби у дома от Саутхемптън с 1:2 в мач от 22-ия кръг на английската Висша лига. Денис Прае (14) изведе „лисиците“ напред в резултата след асистенция на Джейми Варди, но Стюарт Армстронг (19) бързо изравни за „светците“, възползвайки се от пас на Шейн Лонг. В края Дани Ингс (81) направи обрата пълен след подаване на Адамс и донесе пълния актив от точки за Саутхемптън, който е 12-и с 28 точки. Лестър остава втори с 45 точки преди мача на Манчестър Сити срещу Астън Вила в Бирмингам. „Гражданите“ са с една точка по-малко от „лисиците“.

След две поредни загуби като гост във всички турнири Евертън се върна на успешния път с победа срещу Брайтън с 1:0 на своя „Гудисън Парк“. Бразилецът Ричарлисон (38) вкара гола след пас на Люка Дин и „карамелите“ остават 11-и с 28 точки. „Чайките“ заемат 14-а позиция с 24 точки и са на 4 пред зоната на изпадащите.

В същото време Уулвърхемптън и Нюкасъл си размениха по един ранен гол и завършиха 1:1. Парагваецът Мигел Алмирон (7) изведе „свраките“ напред в резултата след асистенция на Гайл, а Леандер Дендонкер (14) изравни за „вълците“, които бяха по-активни до края на мача, но не успяха да стигнат до успеха. След хикса Уулвс е седми с 31 точки и 8 по-малко от четвъртия Челси. Нюкасъл заема 13-о място с 26 точки и е на 6 пред опасната зона.