ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Тотнъм срази Фулъм с 2:0 в лондонски двубой от деветия кръг на английската Висша лига и се завърна на върха във временното класиране. Хьон Мин Сон (36) и Джеймс Мадисън (54) вкараха головете за успеха на "шпорите", които имат две точки аванс пред шампиона Манчестър Сити и големия градски съперник Арсенал.

Двубоят на стадион „Тотнъм Хотспър” очаквано започна с вихрени атаки на домакините, които още във втората минута можеха да поведат в резултата. Джеймс Мадисън бе изведен зад отбраната на гостите, но ударът му бе отразен от Бернд Лено.

В 12-ата минута Фулъм стигна до своя първи шанс в мача, след като Жоао Палиня скочи добре, за да засече центриране и нанесе удар с глава в левия ъгъл, но Гилермо Викарио спаси с вещина.

След половин час игра Ричарлисон нанесе удар от движение от границата на наказателното поле, който премина близо до левия страничен стълб. Шест минути след това Ричарлисон пусна към Хьон Мин Сон, който направи страхотен индивидуален рейд и сам срещу Лено не сгреши, пращайки топката в горния ляв ъгъл.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В 40-ата минута Иенома Удоджи получи топката в наказателното поле и стреля, но бе блокиран, последва добавка от Деян Кулушевски и отново бранител се намеси решително.

Домакините продължиха да имат инициативата и през втората част, а в 54-ата минута Сон намери Джеймс Мадисън в наказателното поле, а той шутира към долния ляв ъгъл и покачи на 2:0.

Половин час по-късно Раул Хименес можеше да върне едно попадение за Фулъм, след като от добра позиция шутира към десния ъгъл, но Викарио реагира блестящо.

Хари Уилсън имаше последния шанс в мача, но останал сам срещу вратаря на Тотнъм се засуети и позволи ударът му да бъде блокирано от Емерсон Роял. 

ТОТНЪМ - ФУЛЪМ 2:0
1:0 Хьон Мин Сон (36), 2:0 Джеймс Мадисън (54)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!