Президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков коментира предстоящите два финални мача с Естония за класиране на ЕвроБаскет 2015. Първият финал е в четвъртък от 19.30 часа в зала "Универсиада", а реваншът е в неделя от 20.00 часа в Талин.

"На практика очакваният финал е факт. Знаехме, че Естония е другият силен отбор в тези групи. Напрежението сега върху момчетата е голямо, защото много добре оценяват възможността, която е пред тях. На всички им се иска да си свършат работата сега, защото догодина - първо ще е по-трудно и второ, ще могат да почиват, докато другите отбори се борят за класиране. Не бива напрежението да ги сковава. Видяхме срещу Швейцария, че когато играят освободено, могат. Аз знам, че те ще успеят. Но това са мачовете на истината, в които ще си проличи заслужаваме или не. Уверен съм, че отговорът е да", каза Глушков, цитиран от „Тема спорт“.

Президентът на централата допълни, че ще бъде до отбора в четвъртък. "Няма да седя в ложата. Ще бъда плътно до момчетата. Аз съм бил на тяхно място и знам какво им е в момента. Затова искам да ги подкрепя така, както заслужават"./БЛИЦ