ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Александър Везенков получи поредно голямо отличие от баскетболните специалисти. 27-годишният български национал беше избран за Играч №1 в Европа за 2023 г. от специализираното издание eurobasket.com.

Везенков, който през настоящия сезон спечели отличието за Най-полезен състезател в Евролигата, а стана и най-добър реализатор, завърши на второ място с Олимпиакос в най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол за мъже. Гръцкият гранд загуби със 78:79 от Реал (Мадрид) и се размина с трофея. Българската звезда блесна с рекордните 29 точки за финал в турнира, но това не бе достатъчно на тима му за успеха срещу испанския колос.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Везенков беше селектиран и в Идеалния отбор на eurobasket.com заедно с Лоренцо Браун от Макаби (Тел Авив), Джанан Муса от Реал (Мадрид), Матиас Лесор от Партизан и Валтер Таварес от Реал (Мадрид).

Българинът и съотборниците му продължават плейофите в гръцкото първенство. Олимпиакос гостува тази вечер на ПАОК в Солун във втората среща от полуфиналната серия между двата тима (oт 19:15 часа). Грандът от Пирея вече води с 1:0 успеха, след като в първия мач се наложи с 83:65. Играе се до три победи от пет мача. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!