Константин Папазов и Георги Божков бяха предложени за селекционери съответно на мъжкия и женския национален отбор по баскетбол. Това стана на свиканото днес заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол.

Кандидатурата на Константин Папазов (б.р. - бивш наставник на държавния тим, в момента треньор на "Левски"), беше издигната от спортния директор на Лукойл Академик Сашо везенков, докато членът на УС Александър Чакмаков предложи кандидатурата на Георги Божков, който и преди време е бил начело на женския ни национален тим, а в момента води успешно шампиона Дунав 8806 (Русе).

"Имаше две предложения за треньори на национален отбор мъже и национален отбор жени. За мъжете - Тити Папазов, а за жените - Георги Божков. Управителният съвет даде мандат на Треньорската комисия да изготви предложенията, които ще бъдат гласувани на следващия управителен съвет. На следващото заседание, съгласно Устава на федерацията, ще се решава. Сашо Везенков предложи кандидатурата на Тити. Мисля, че има единодушие, но трябва да спазим устава, който тази година е различен. Следващото заседание е на 13 декември", коментира президента на федерацията Георги Глушков.