Селекционерът на националния отбор Тити Папазов обяви 20 имена, които са коментирани за разширения състав на мъжкия национален отбор. За подготовката има още четири свободни места, които ще бъдат запълнени от играчи, които направят силно впечатление до края на сезона.

Прави впечатление, че сред избраниците на Тити попадна синът на Сашо Везенков. Александър е звездата на гръцкия Арис (Солун) и прави отличен сезон. В списъка ги няма близнаците Калоян и Деян Иванови, както и Филип Виденов. Липсва и Христо Николов – Гларуса, който се подвизава във френския По-Ортез. Както е известно, братята се отказаха от участие в националния тим, след като имаше скандали с тях през есента.

Отборът ще започне подготовка между 3 и 5 юли. За момента контроли са уредени за 24-ти срещу Австрия. След това тимът ни ще участва на приятелския турнир в Оберварт в същата страна. Той взе участие в него и миналата година. България ще бъде домакин на турнир от 1 до 3 август в Ботевград. Гости ще бъдат Унгария, Дания и Румъния. Има вероятност да се играе и контрола с Швейцария у дома.

Позиция 5: Николай Върбанов, Костадин Маршавелски, Станислав Ваклинов, чужденец (набелязан е Седрик Симънс).
Позиция 4: Александър Везенков, Веселин Веселинов, Симеон Илиев, Димитър Димитров.
Позиция 3: Павел Маринов, Христо Захариев, Павел Иванов, Александър Янев.
Позиция 2: Иван Лилов, Божидар Аврамов, Чавдар Костов, Павлин Иванов.
Позиция 1: чужденец (набелязан е Ърл Роуланд), Станимир Маринов, Асен Великов, Цветослав Острев.


Article.jpg