Водеща в американската телевизия MSNBC Алисън Морис направи огромен гаф с името на баскетболния клуб Лос Анджелис Лейкърс, където премина цялата кариера на Коби Брайънт, загинал в катастрофа с хеликоптер в Калифорния. Фенове на легендата чуха, че вместо думата "Лейкърс ", тя каза, "негър".

Част от предаването с гафа бе публикувана от много потребители в социалните мрежи, а разгневени фенове поискаха водещата да бъде уволнена и петиция за това се появи в сайта change.org, като до момента е подписана от над 11 хиляди души.

Морис се извини за грешката с думата "негър". Според нея тя се дължи на смесването на различните имена на баскетболни отбори - Ню Йорк Кникс и Лос Анджелис Лейкърс. „В резултат думата „Никерс“ беше излъчена“, уверява тя. „Моля, знайте, че никога не съм казвала расистка дума и никога няма да го кажа“, добавя водещата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Въпреки това не всички фенове в социалните мрежи й повярваха. Някои смятат, че така Морис се опитва да се оправдае и да запази работата си. „Слушах пасажа няколко пъти и определено казахте думата в буквата„н“. Така че ние не ви вярваме", споделя един от потребителите.

Припомняме, че Коби Брайънт почина на 26 януари след катастрофа с хеликоптер край град Калабасас, на около 30 километра от центъра на Лос Анджелис. На борда с баскетболиста имаше още осем души, включително 13-годишната му дъщеря Джана. Всички пътници и пилотът загинаха.

По време на цялата си кариера Брайънт игра за Лос Анджелис Лейкърс, спечели пет шампионски титли на Националната баскетболна асоциация (НБА). Американецът има и два олимпийски златни медала.

ВИДЕО с гафа на водещата - ТУК!

ВСИЧКО ЗА КОБИ БРАЙЪНТ ЧЕТЕТЕ ТУК!