Сумата от 100 000 лева спъва за момента стартирането на ремонта на столичния стадион “Локомотив”, научи БЛИЦ. Тази сума са поискали експерти за изработването на подробни планове, касаещи ремонтните дейности в “Надежда”. Те трябваше да стартират още тази седмица по думите на изпълнителния директор на Локомотив (София) Георги Марков.

Тази неочаквана пречка обаче ще забави нещата. Ръководството на най-стария железничарски клуб в Европа плати наскоро баснословна сума, за да бъде направена нова експертиза на всички метални въжета, придържащи козирката на стадион “Локомотив”. Резултатите бяха пратени за преценка в Дирекцията за национален строителен контрол. Въз основа на нея и подробен план с графици за спешен ремонт на съоръжението се очаква то да си върне най-сетне лиценза. “Надявам се още за първия домакински мач да можем да посрещнем там Миньор”, заяви Георги Марков.

Досега за основно перо “Разходи” се смяташе смяната на тези прословути вече носещи въжета. Уж трябваше 7 от тях да бъдат изцяло сменени, а останалите санирани.

“Оказа се, че проблемът с въжетата не е чак толкова сериозен, колкото ни обясняваха някои хора. Те могат да издържат още години наред. Гаранция за това ни дават и от фирмата, която ги постави преди повече от 20 години. Възможно е, да не се налага подмяна на въжетата, обясни пред БЛИЦ един от шефовете на клуба.

"Не знам защо се вдигна толкова шум и защо ни забраниха да играем в своя дом. Подозираме с колегите дори и измама. Някой се опита да направи пари на наш гръб. Искаха ни 350 000 за подмяна. Най-големият проблем в момента е, че тече козирката. В залите се лее вода при всеки дъжд и сняг и това пречи много на дейността на спортни клубове на стадиона. Децата не могат да провеждат тренировките си нормално. Обърнахме се за помощ към спортното министерство. Новият председател на дружеството Даме Стойков се е заел сериозно и отговорно с нещата. Имаме одобрение и от областната управа, че след някои ремонти можем да приемаме мачовете на “Надежда”. В “А” група има далеч по-трагични стадиони от нашия.

Задължително трябва да се извърши смяна на изолацията на козирките на стадиона над централната трибуна в сектор "А" и над целия сектор "В". Трябва да укрепим и бетона, има рушащи се стъпала." Вече бе извършен ремонт на залата под сектор "А". Реновирани бяха и част от съблекалните. Локомотив митарства по чуждите стадиони от лятото на 2010 г. През този период само два мача бяха проведени в “Надежда”.
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ