Напоследък в българския футбол се появи нова мода. Все по-често феновете искат да получат контролния пакет акции на своите любими клубове. Привържениците на Локо Пловдив още през миналата година поеха управлението, но изглежда вече се убедиха, че трудно ще се справят и сега търсят подкрепа. Очевидно е обаче, че треньорът Христо Колев – Бащата не повярва в техния успех и напусна, а след това го върнаха...  

Тръстът „Синя България“ заплаши Батков с изключване и поиска всички акции на мустакатия бос, с обещание непродадените да му бъдат върнати обратно. Никой обаче не попита адвоката дали е готов да чака, докато тръстът търгува с книжата и докато чака, дали ще продължава да плаща.
Подгоненият от правосъдието Цветан Василев обеща акциите си на феновете на Ботев Пловдив, без да казва дали ще има финансиране от някой негов бизнеспартньор. Подобно на Цветан Василев, обещание, че ще даде акциите си на привържениците на ЦСКА отправи и Юлиян Инджов. Дали самият той ще стои зад тези, които ще вземат акциите Инджов, не уточни. Малка подробност е това, че преди няколко дни същият бизнесмен обеща, че в най-скоро време ще извади пари за лиценза и за заплатите на червените, но бързо се отказа от тези намерения.
Сега фенове на червените искат от Александър Томов да им прехвърли акциите, без да казват откъде ще вземат пари за заплати, за концесията на „Армията“ и на базата в Панчарево, за лицензирането...

Не се знае дали някой е обещал да поеме разходите, но наскоро Ивайло Манджуков обеща, че всичко по лиценза ще бъде платено в срок. Скоро след това обаче, въпреки обещанията на сина, бащата Манджуков промени намеренията си да харчи пари за лицензирането.
 
Изглежда тези, които искат да получат акциите от Томов и Батков, са забравили какво се случи с баскетболния ЦСКА преди няколко години. Тогава собственик на баскетболния отбор на „червените” беше гъркът Георгиос Стерианополус и тимът беше в дъното на елитната група. Феновете бяха убедени, че ако изгонят Стерианополус, „червеният” баскетбол бързо ще тръгне нагоре, защото за отбор с популярността на ЦСКА винаги ще се намери читав спонсор. Реалността обаче се оказа друга и сега в ремонтираната от Сашо Чакмаков зала на „Армията“ играят само групи от подрастващи баскетболисти, а дали ЦСКА пак ще има някога елитен баскетбол, никой не знае.

Така че, футболните фенове не трябва да забравят, че футболът може да се срине по подобие на баскетбола, ако се правят промени само за да се изгони някой. Още повече, че футболният отбор съвсем не е в дъното на класирането. А затова, дали желанието и действителността често се разминават, може да се пита Антон Карачанаков, който вместо да се бори за титлата в България, играе в изпадащ отбор от втора руска дивизия и при това не е твърд титуляр. Ако се окаже, че връзката с Карачанаков е трудна, информация може да се получи и от неговия мениджър Борислав Лазаров. Той е един от двамата, които феновете предложиха за акционери в ЦСКА, а Инджов ги определи за свои представители. Тогава освен за Карачанаков, Лазаров може да сподели и това дали е готов да отдели един милион за заплати на футболистите през месеците до края на първенството или предпочита да остави играчите да се разбягат и да заведат дела срещу клуба. А след това отборът да играе в аматьорските групи срещу бившия отбор на Петър Манджуков Родопа Смолян. Или пък, както баскетболния тим и футболният просто да прекрати съществуването си.  
ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ