Арестите около "черното тото" продължават с пълна сила. Бившият футболен съдия Цветан Богоров (на 63 години) е бил задържан след мащабна акция в Червен бряг. От полицията в Плевен информираха, че са събрани достатъчно доказателства за организатора – В.Х. (33 г.) и касиерите, които събирали и изплащали залозите Ц.Х. (63 г.) и Л.Т. (45 г.). Униформените иззели компютърни конфигурации, както и лек автомобил "Форд". Човекът с инициалите Ц.Х. се оказа, че е бившият футболен рефер Цветан Богоров, а В.Х. е негов син, който е мозъкът на цялата организация за залози.

Както е известно, на 15 май стартираха арестите на занимаващите се с нелегални залози. Най-мащабната акция бе проведена в Гоце Делчев, където в престъпното деяние уличиха Крум Стойков, Атанас Бунов-Буната, Борислав Мавродиев и бизнесмен, известен с прякора Камбата.

Същият ден БЛИЦ първи ви информира, че докторът на ЦСКА Авгеринос Афурас е един от занимаващите се с "черно тото" и поради тази причина бе уволнен от клуба.

На 20 май ви информирахме, че в уникалната бъркотия са замесени трима футболни босове, 9 играчи и петима треньори. Имената им обаче се пазят в пълна тайна, докато не се докаже на 100%, че те са замесени в безкрайните далавери. Очаква се набелязаните да дадат показания, като нашите източници твърдят, че са събрани доказателства, но разследващите се надяват на още разкрития. В същото време БНТ съобщи, че бившият футболист на Левски Румен Павлов е правил нелегални залагания от телефон на футболния клуб. Румен, който е роднина на "синята легенда" Стефан Павлов - Фифи Перото, вече е бил разпитван от МВР.

На 22 май пък стана ясно, че бившите футболисти на ЦСКА Стефан Бачев и Вальо Найденов са били привикани в СДВР, за да дават показания. Треньорът на Миньор (Перник) Антон Велков също е бил на разпит.

БЛИЦ отново първи ви съобщи, че и шефът на стадион “Българска армия” Калоян Стоянов е арестуван в дома си във Владая, при което полицаите са направили обиск на къщата му. Според един от слуховете бившият вицепрезидент на Металург (Перник) имал общо с Люлинската банда, която бе заловена в Кюстендил преди да обере местен клон на банка. /БЛИЦ

Още за акцията в Червен бряг - ТУК!