Обвиненият в убийство Борислав Балджийски се завърна в професионалния футбол. Юношата на "Левски" е първото сигурно попълнение в селекцията на новака в „Б” група Локомотив (Мездра). 23-годишният халф, който е бивш юношески национал, има 44 мача в „А” група с екипите на "Левски", Локо (Мз), Черноморец (Бургас) и Славия и 21 срещи и 6 гола в „Б” група с фланелката на Несебър. След трагичния инцидент, при който загина Петър Алексов - на 7 август миналата година, Балджийски беше изгонен от Славия и се подвизаваше в третодивизионния тим от родния си град - "Ботев" (Ихтиман). Сега обаче обвиненият в убийство халф се завръща в професионалния футбол, получавайки шанс в Мездра.

На проби в отбора са нападателят Ивелино Иванов (21 г., също възпитаник на ДЮШ на "Левски", играл за последно в Монтана), опорният халф Михаил Кисьов (24 г., идва от Витоша (Бистрица), външният халф Георги Василев (21 г., юноша на ЦСКА, носил досега екипа Добруджа) и централният защитник Георги Павлов (20 г., юноша на "Левски", обличал фланелките на "Ботев" (Враца) и Витоша (Бистрица).

След претърпяна операция вече пълноценно тренира бившият капитан на „железничарите” Стоян Димов. От миналогодишния състав са освободени защитникът Стоян Митев и халфът Кристиян Манковски.

Лятната подготовка на Локо (Мездра) ще протече предимно при домашни условия на градския стадион. От 7 до 17 юли „червено-черните” ще бъдат на 10-дневен подготвителен лагер във Вършец. Планирани са минимум 5 контролни срещи. Договорени са мачове с "Ботев" (Враца), Чепинец (Велинград) и Ком (Берковица).

„Реалистичната цел, която сме си поставили, е да запазим мястото си във втория ешелон", коментира играещият треньор на Локо (Мездра) Иван Редовски.