След интервюто на Кирил Домусчиев за Канал 3, изпълнителният директор на ТВ7 Николай Бареков беше потърсен от БЛИЦ за коментар. Телевизионният водещ обясни, защо ТВ7 е дала БФС и фирмата „Футбол про медия“ на прокурор и защо има сериозно ощетяване и конфликт на интереси, свързани с правата на футболния шампионат.

„БФС обяви конкурс, в който участваха ТВ7, БНТ, Нова телевизия и други. В него имаше краен срок, а когато той изтече, се обяви, че решение няма, защото е дошла тайнствена оферта. Оказа се, че тази оферта е на Кирил Домусчиев“, разказа Бареков пред БЛИЦ.

„Офертата на Домусчиев е два милиона за целия футбол. Тук влизат радио и интернет права, права за реклами, генерален спонсор. Разбирате, че тази оферта е по-ниска от сумата, която би се получила при продажбата им поединично“, коментира още изпълнителният директор на ТВ7.

„Нашата оферта беше комбинирана и когато се съберат двете оферти, радиоправата, допълнителните спонсори като бранд – офертата отиваше на над 3 милиона лева. Това е истината и не знам, защото г-н Домусчиев толкова емоционално, като Матросов на амбразурата прави така. Може би знае, че става въпрос за престъпление“, добави Бареков.

Според изпълнителния директор на ТВ7 нарушението е в това, че се опорочава един конкурс, една прозрачна процедура.

„Футболният съюз е обществена организация и е длъжна да прави прозрачни конкурси. Домусчиев с неговите 2 милиона ще даде на клубовете много по-малко пари отколкото при една комбинирана оферта“, каза още Бареков.

Той обърна внимание и на факта, че „Футбол про медия“ публикува декларация срещу него, но впоследствие стана ясно, че останалите акционери не са знаели за нея.

„Домусчиев е един съвременен Остап Бендер. Един човек, който се опитва да се занимава с неща, от които не разбира. Аз съм си говорил с него за телевизия и той подходи доста ентусиазирано по въпроса. Сега обаче предполагам, че не го е водил само ентусиазъм За мен стават нередни неща, а първенството се манипулира“, обяви още журналистът.

„Аз съм сезирал прокуратурата, а моите предположения могат да се окажат истина“, заяви още Бареков по повод сигнала към СГС от страна на ТВ7.

„Домусчиев няма работа в телевизионния бизнес по една единствена причина. Той е част от футболното първенство. Не може да стои на входа и изхода“, заяви още Николай Бареков.

„Чух, че Домусчиев е намесил и името на Цветан Василев. Той няма нищо общо с това. Аз съм изпълнителен директор на трите телевизии и взимам решенията съвместно с борда на директорите. Ще помоля Домусчиеив да не намесва имената на хора, които може би познава, но нямат нищо общо със случая. Отдавам го на изкривеното му подсъзнание. Явно той чака да му кажат, какво да прави“, завърши Николай Бареков.