Журналистът Николай Бареков е вдигнал тост тази вечер, след като БФС извади Ботев (Пловдив) от “А” група. Усмихнат и щастлив, той е изрекъл популярната фраза: “Кралят е мъртъв, да живее краля!”. Както е известно, Бареков отдавна плануваше да основе нов ФК Ботев, а случилите се събития разчистват пътя към осъществяване на поставената задача. В Пловдив упорито се говори, че премиерът Бойко Борисов ще помогне на Бареков за учредяването на новия футболен клуб.
“Всъщност вариантите са два. Единият е Димитър Христолов да даде, както се казва, без бой акциите на настоящия Ботев, който от есента ще играе във “В” група. Т.е. – сделката да бъде срещу малко пари. При положение, че Христолов се заинати, Бареков ще основе нов тим, който също ще стартира във футбола от трета дивизия. Тези дни ще има още интересни новини, свързани с “жълто-черните”, заявиха източници на БЛИЦ.
Пред Ботев има шанс да играе в “Б” група през есента. За целта обаче трябва да покрие необходими критерии за лицензиране през лятото.