Главният акционер на „Левски“ Тодор Батков говори при провеждането отчетно-изборното събрание на тръст „Синя България“. Той даде разяснения по дълговете на клуба и заяви, че е готов да стане миноритарен акционер в „Левски“ вследствие на благотворителната продажба на акции на „сините“, която започва през другата седмица.
 
"Дай Боже да се разделя с колкото се може повече акции. Защо не да стана миноритарен акционер. Като махнем задълженията и данъците, чистите задължения са 2,5 млн. лв. Намаляват дълговете и към бивши служители, не е чак толкова лошо положението“, обяви Батков.
 
„Преди две седмици приключи на последна инстанции приключи една съдебна сага срещу данъчните. Издадоха ни актове за 2,5 млн. лв., но аз се запънах и не платихме нищо. Сега я спечелихме. Тази зверска проверка беше предизвикана заради драмата с ЦСКА,“ разкри босът на „сините“.
 
„Задълженията ни към НАП са няколко пъти по-малко от тези на ЦСКА. Те са по-малко от 4 млн. лв. и са разсрочени. Тези дългове са обезпечени и се обслужват частично. Дължим, но сме в крак с плащането,“ добави мажоритарният акционер.
 
„Както съм правил в последните 2-3 години, когато и при мен се усложниха нещата, ще помагам с дълговете. Мисля, че с общи усилия ще се справим за лиценза. Продължаваме преговори с кредиторите с цел да редуцираме и разсрочим плащанията до 20 март. Ще се опитаме и се надяваме да се справим“, сподели Батков.
 
„Започнахме реално да отваряме „Левски“ към хората, които го обичат. Продължаваме да осигуряваме парите. Със съвместни усилия се опитваме да покриваме заплатата на първия отбор за декември и да осигурим някакъв аванс за служителите за същия месец“, коментира адвокатът.