Тодор Батков заяви, че "Левски" трябва на всяка цена да спечели шампионската титла този сезон. Адвокатът беше на "Герена" за първата тренировка на отбора за годината, като изтъкна, че "сините" най-после трябва да започнат да изпитват удоволствие от играта и да печелят трофеи.

"Предстои ни тежък сезон след три години суша. Убеден съм, че ще имаме успехи. Чуждeнците имаха достатчно време да се адаптират. Надявам се с помощта на публиката да вземем титлата. Време е отборът да заиграе красиво и с успехи и да зарадва феновете със спечелването на шампионския трофей. Привържениците продължават да подкрепят и да обичат отбора, въпреки ходенето по мъките през последните години. Надявам се ударите под кръста да престанат. Никой няма нужда от такова нещо, тъй като впоследствие идват евротурнирите и всичко се вижда. Българският футбол няма полза от това. Това го правят само хора с болни амбиции. Миналата година Лудогорец бяха най-добрият отбор, но сега сме им равностойни. Оформи се група от 4-5 тима, които ще спорим за титлата. Няма да ни е никак лесно, но ние сме подготвени за удари под кръста", заяви Батков.

"В годината преди юбилея очаквам да се представим добре и да станем първи. Време е "Левски" да започне да изпитва удоволствие, когато е на терена и да печели шампионската титла, защото в последните години това не се случва. От 2005, 2006 и 2007 година насам нещата тръгнаха надолу. С изключение на един период, в който "Левски" беше на косъм да премине групите на Лига Европа", добави адвокатът.

"Има оферти и интерес към наши футболисти, но това са ценни играчи, които има какво още да дадат на "Левски". Няма да продаваме титуляри", каза още Батков, след което за пореден път беше запитан какво се случва с "Газпром": "В края на февруари или март могат да се очакват резултати от преговорите с "Газпром". За момента няма още нищо официално."