Джиджи Бекали не спира да изненадва румънските медии, въпреки че е в затвора след дело за корупция. Той е заложил на победа за румънския първенец Стяуа срещу Лудогорец за днешния първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига, който стартира в 21:45 часа.

Съперник в баса е бившият акционер в Динамо (Букурещ) - Кристиан Борча, информира в сайта си румънската телевизия "Румъния ТиВи". Бекали и Борча са се обзаложили на 20 000 евро, което означава, че престоят в затвора не е изтънил много джоба на собственика на Стяуа.

"Джиджи не се страхува от българския отбор, а облогът е доказателство, че има доверие в своя тим", казват близки на футболния бос.

Бекали в момента е в затвора, след като през май миналата година бе осъден заради корупционни замени на парцели с военното министерство и заради уреждане на мачове. Босът на Стяуа се опита да избяга от Румъния в деня, когато бе произнесена присъдата за влизане зад решетките, но бе заловен на летището. Бекали имал намерение да отлети за Израел, с която Румъния няма договор за екстрадиция. Досега той отправи няколко молби до съда с различни мотиви, в които настояваше да бъде освободен от затвора. Съдът обаче ги отхвърли. Бекали поиска също да се запише като студент във факултета по теология в Букурещкия университет, но не получи необходимото съгласие от архиепископията, защото се намира в затвора.

Шампионска лига - сезон 2014/15
БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите