Изпълкомът на БФС прие на днешното си заседание актуализация на бюджета на футболната ни централа за 2021 г. Във връзка с предстоящото въвеждане на системата VAR членовете на ИК приеха предложението от Съдийската комисия за промени в Наредбата за първенствата и турнирите, Дисциплинарния правилник, Финансовия правилник, както и протоколите за подготовка на стадионите. Към Правилника за футболното съдийство пък бе добавено назначението на видео асистент рефер и асистент видео асистент рефер, което отново е прерогативите на СК и подкомисиите на СК, информира сайтът на БФС.

"Взе се решение с цел облекчаване на клубовете в настоящата тежка финансова ситуация БФС да поеме изцяло от бюджета си таксите на VAR съдиите и асистент съдиите за плейофната фаза в първата шестица за сезон 2020/21. 

Гласувано бе и наградният фонд в Купата на АФЛ да бъде увеличен от 20 000 на 30 000 лв., като цялата сума ще бъде осигурена от бюджета на БФС", решиха още на Изпълкома.

Друга важна тема на днешното заседание бе съдбата на съдийския шеф Костадин Гергинов, който е под огромно напрежение заради зачестилите гафове на реферите. На този етап обаче той запазва поста си. 

Всички решения! 

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството