Дисциплинарната комисия към БФС заплаши да лиши "Левски" от домакинство. Причината е навлизане на зрител на игралното поле в мача с Берое, завършил 0:0.

Екшънът се разигра след последния съдийски сигнал на Георги Кабаков. Изнервен запалянко не сдържа нервите си и се опита да линчува героя за гостите Иван Караджов. Всичко обаче започна от защитника Костадин Стоянов, който показа с пръсти резултат 3:1, припомняйки за успеха си на "Герена" с предишния си клуб - ЦСКА. Жестът разгорещи публиката секунди точно преди на пистата да се появи Караджов. Тогава доста едрият фен на "Левски" тръгна да гони бившия вратар на ЦСКА, който набързо се шмугна в съблекалнята. Запалянкото беше удържан от стюардите и полицаите, които спасиха Караджата от разгневения ултрас.

Случаят фигурира в докладите на длъжностните лица, но предвид липсата на последствия БФС реагира с минимална глоба - 1000 лева. Публиката на "Левски" обаче трябва да си вземе поука и да внимава как ще се държи в следващите двубои, тъй като "сините" са заплашени с лишаване от домакинство. Дисципът също така налага глоба от 2000 лева на "Левски" заради нерегламентирано използване на пиротехнически изделия. За същото по традиция след всеки мач по 2 бона отнася и ЦСКА. Санкцията е наложена и на "Ботев" (Пловдив).

След мачовете от 4-ия кръг в "А" група има само един наказан футболист - Пламен Крумов от Берое - 1 мач и 300 лева.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени многобройни предмети,на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2 - ДК наказва ПФК "Ботев" (гр. Пловдив) с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК "Левски" с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За навлизане на зрител на игралното поле, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.В, предложение 1 – ДК наказва  ПФК "Левски" с предупреждение лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 1000 лева.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ