Българският футболен съюз излезе с извънредно съобщение за възникналия скандал, свързан със защитника на Левски Хосе Кордоба. Панамецът игра срещу ЦСКА (1:2) на 26 септември, но снощи не попадна в групата за двубоя с Лудогорец (2:4) заради проблеми с картотеката му. Това веднага предизвика реакция сред феновете на "червените", за което БЛИЦ първи писа. Те поискаха служебна победа с 5:0 във вечното дерби. 

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

От футболната централа обявиха, че случаят е отнесен до компетентните органи на ФИФА, а самият футболист е със спрени състезателни права до решаване на казуса.

ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ НА БФС
Във връзка с възникналия казус по отношение на състезателните права на футболиста Хосе Кордоба, Българският футболен съюз уточнява, че след картотекирането на същия в ПФК Левски, са получени допълнителни документи, променящи обстоятелствата за предоставяне на състезателни права.
Случаят е отнесен до компетентните органи на ФИФА. Футболистът е със спрени права до решение на администриращия орган.
Край на цитата!

НЕОФИЦИАЛНО КАКВО СЕ ГОВОРИ

Източници на БЛИЦ разкриха, че Левски трудно ще загуби служебно от ЦСКА поради следните причини. Преди въпросния двубой между "сини" и "червени" Кордоба е получил картотека и е взел участие в срещата, макар и само в последните три минути, защото не е имало проблеми с документацията му. Те са възникнали впоследствие и поради тази причина той е изваден от групата на Левски за снощния двубоя с разградчани.

"Проблеми с картотеката на Кордоба имаше още при идването му на "Герена". Поради тази причина се забави дебютът му. После те бяха разрешени и той игра срещу ЦСКА. След това пак възникнаха такива. Казусът е доста сложен", признаха източници на БЛИЦ.

"Освен това "червените" не са подали жалба. Щом няма такава пусната, е абсурд да се говори за служебна загуба за Левски. И едно уточнение - при подобен казус, ако има служебна загуба, тя няма да е 0:5, а 0:3", добавиха запознати.  
Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа