Ръководството на Българския футболен съюз излезе с позиция след вчерашния извънреден конгрес на централата и появилите се спекулации след него. Припомняме, че Борислав Михайлов беше преизбран на президентския пост, като получи с 11 гласа повече от Димитър Бербатов.

Позицията, която бешe публикувана в официалния сайт на БФС, е по повод направени внушения от някои медии относно един от клубовете, издигнали кандидатурата на Михайлов. Футболната ни централа показва и два документа.

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Позицията на БФС:

"Днес няколко електронни медии тиражираха като „установен факт“ твърденията на г-н Алексей Соловьов за манипулативни действия на БФС с „неговия“ клуб – ФК „Тича“, относно издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС.

Тези твърдения очевидно не са проверени въпреки мантрата в етичния кодекс на журналистите, че на обществото се представя „точна и проверена информация“.

А достоверният факт е друг - официалното издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент е инициирано от сдружение „Мини футболен клуб Тича“ – град Варна, което се потвърждава и от приложените протоколи на Управителния съвет на клуба.

Както е видно, решението на УС на „МФК Тича“ е подписано от всички негови членове.

„Мини футболен клуб Тича“ – град Варна, е действащ член на Българския футболен съюз и е вписан в регистъра на Министерство на младежта и спорта на 19.03.2020 г. с регистрационен № 155-203, което бързо и безплатно може да бъде проверено в базата данни на ММС.

Българският футболен съюз подчертава, че публичните твърдения в медиите, които не стъпват на обективната фактическа обстановка по своята правна същност, могат да бъдат квалифицирани като клевета, което е състав на престъпление по Наказателния кодекс, и за което се носи наказателна отговорност".