Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов за пореден път се заяде с вечния съперник Левски, както и с БФС.

"Все още чакаме парите за счупените седалки, които не са много - около 40-50 хиляди лева. Вече 5 месеца не ни ги плащат. Нали г-н Батков е много богат, това са нищо пари за него. Да ни ги даде. Аман от това левскарско БФС. Писна ни вече от тази корупция и простотия навсякъде", каза Томов.

"Очакваме и парите от участието на Флорентин Петре на европейското първенство. Те са 88 000 евро и минават през БФС, но ако трябва да се преведат на Левски ще стане още преди срока, а на нас трябваше да се дадат до 26 септември. Дадоха им да строят общежитие, а ние трябва да махнем кортовете от "Армията" и там да правим тренировъчни терени. Те разрешиха върпоса и със стадиона си. Как да застраховам нашия като е държавна собственост. Разберете - в Европа няма такива птици, които да дават пари на вятъра", каза още босът на ЦСКА.

"Все още е рано да кажем кой ще подкрепим за президент на БФС, но те се дънят постоянно. Какво им е наред - дали финансите, съдиите, надзорът над клубовете ли. Със сигурност няма да подкрепим Боби Михайлов на следващия конгрес. Той не направи нищо в подкрепа на шампиона на България, когато се разгоря скандала с лиценза, а напротив, разправяше наляво и надясно, че няма никакъв проблем, при това вече е знаел, че лицензът ни е отказан", добави Томов.

"До края на ноември се стремим да завършим въпроса със смяната на собствеността на клуба. От лятото ЦСКА няма никаква връзка с "Кремиковци". Тя е единствено, че част от парите, които ще плати новия собственик трябва да се върнат на комбината и тогава всичко ще бъде изчистено. Жеваго имаше интерес към ЦСКА, но "Кремиковци" изпадна в несъстоятелност. Не мога да коментирам повече имена, но и той е сред кандидатите. Искам да подчертая, че ЦСКА няма да попадне в нова офшорна фирма или среден бизнесмен", завърши Томов. СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ