Треньорът на Берое Петър Хубчев е със спрени права. Това съобщение се появи на сайта на Българския футболен съюз. Утре Дисциплинарната комисия ще проведе очакваното с нетърпение заседание, на което ще стане ясно наказанието на наставника на старозагорци, както и ще се решава дали да има някакви санкции за клубовете, които спряха свои футболисти за младежкия национален отбор. Скандалът придоби големи размери, като срещу треньора на Берое скочиха разградчани и селекционерът на "трикольорите" Михаил Мадански.

Правата на Хубчев са спрени заради изгонването му от пейката по време на първия 1/8-финал за Купата на България срещу Лудогорец в Разград, загубен от тима му с 1:2. Снощи героят от САЩ`94 не води тима си в реванша, завършил 1:1, като от БФС трябва утре да се произнесат какво ще е наказанието му. 

От Дисциплинарната комисия обявиха още, че получилият червен картон в Разград Пламен Крумов е наказан за 1 мач и глобен с 500 лева. Санкцията му изтече при вчерашния двубой, който той пропусна. На реванша в Стара Загора не игра и Козмин Моци. Защитникът на шампионите изтърпя наказанието си от 1 мач, а паричната му глоба за пети жълт картон е 250 лева.

Ето какво обявиха от Дисципа:

ПО ДОКЛАД

Спира се правото да изпълнява функции от името на отбора на Петър Хубчев (ст. треньор на ПФК ”Берое”) като наказанието ще се определи на следващо редовно заседание на ДК към БФС.