За втора поредна година бизнесменът Павел Петров дари по 10 000 лева на детско-юношеските футболни школи на Етър (Велико Търново) и Локомотив (Горна Оряховица).

Гарант за правилното изразходване на средствата станаха Общините на двата града, информира sport-vt.com. Договорът за дарение бе подписан вчера от кмета инж. Даниел Панов и дарителя Павел Петров. Идентичен контракт бизнесменът сключи и с кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Парите са награда за успешното представяне на Локомотив и Етър в турнира за купа M&BM във Велико Търново. Малките „локомотивчета” спечелиха състезанието две години подред, като и двата пъти победиха на финала връстниците си от Етър. „Виолетовите”, като финалисти, също получават 10 000 лева за годишната си издръжка.

Освен финалистите, тази година с премия от 10 000 лева, ще бъдат стимулирани и децата на Академик, като договорът с Община Свищов предстои да бъде парафиран.

"Благодаря, че и тази година подкрепяте младите ни таланти. Спортът е приоритет за Община Горна Оряховица и сме щастливи, че имаме партньор като вас, за да създадем добри условия, в които децата да развиват способностите си“, обърна се към дарителя кметът Добромир Добрев.

От името на клубното ръководство благодари и президентът на Локомотив (ГО) Бончо Генчев. „Благодаря ви не само за парите, но и за това, че правите децата и родителите им щастливи, като организирате такива прекрасни състезания“, каза героят от САЩ`94.

„Радвам се, че мога да помогна. Докато бизнесът ми върви, ще има турнири и спонсорство за деата. Успехите на децата не се дължат на мен и моите пари, а на хората, които работят и се грижат за тях. Дори няма нужда да контролирам правилно ли са изхарчени парите ми. То се вижда – щом отборите побеждават, значи с децата се работи добре“, заяви Павел Петров.