Група бизнесмени са готови да поемат издръжката на ЦСКА. От тяхно име официално писмо чрез БТА разпространи бившият изпълнителен директор на клуба Александър Тодоров.

Ето декларацията:
"Най-титулуваният български клуб ПФК ЦСКА за първи път в своята история е изправен пред опасността от ликвидация. Не е време да обсъждаме причините за това състояние. Главното е да се намери бързо и ефективно решение не само за изваждане на клуба от пропастта, но и за неговото по-нататъшно развитие. Във връзка с това, ние група привърженици на клуба, които се занимаваме с бизнес, сме готови да направим необходимото и да поемем отговоността не само за оставането на ПФК ЦСКА в "А" ПФГ, но и за постигаване на достойно класиране в шампионата през сезон 2013-2014 г. Във връзка с това предлагаме на сегашните собственици и на червената спортна общественост следното:

1. Да закупим акциите на ПФК ЦСКА за сумата на дълга на клуба в размер на 10-11 млн. лв. включително дълга към НАП и другите държавни институции;
2. Да поемем текущата издръжка на клуба;
3. Да предприемем необходимото за окомплектоване и селекция на състава, въпреки крайно органиченото време до началото на шампионата;
4. Дълговете над 11 млн. лв., които са дългове към фирми на досегашните собственици следва да бъдат отписани или поети от тях.

Съзнаваме, че стабилизирането на ЦСКА ще бъде нелека задача, а набирането на необходимите средства в условията на обща криза е крайно трудно. Разчитаме в това патриотично начинание на червената спортна общественост. Същевременно предупреждаваме за непоправимите последствия от евентуален предумишлен фалит на ПФК ЦСКА", се казва в обръщението, подписано от Александър Тодоров.