Собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов отговориха на феновете в специално публикувано в официалния сайт на "червените" писмо. След като Борисов обеща миналата седмица, че от този понеделник ще предаде чист ЦСКА (акции с нулево задължение) на Христо Стоичков, нещата все още са в застой. Нещо повече, в последните дни имаше тотално мълчание, а днес "Титан" обяви, че няма пари, за да издържа ЦСКА от тук нататък. Пернишките бизнесмени признаха още веднъж, че реалните дългове на клуба са около 12-13 милиона лева. Нещо, което Емил Костадинов заяви пред БЛИЦ преди няколко дни.

БЛИЦ публикува без редакторска намеса писмото на "Титаните" до феновете на ЦСКА:

Уважаеми привърженици,

днес представители на една от големите фракции (б.р. - "Офанзива") отправи публично два въпроса относно любимия ЦСКА. Тъй като дълбоко уважаваме всеки човек, който носи в себе си армейска душа, отговаряме на питанията както следва:

ПФК ЦСКА ЕАД не търси чужд лиценз за участие в "А" група, защото има такъв, но нямаме възможност да продължим издръжката на Клуба в сегашния му вид. Това, като собственици заявихме неколкократно през изминалите седмици. Тежкото финансово състояние на тотален колапс на дружеството, прави невъзможен всякакъв вътрешно клубен оздравителен процес, съгласно ресурсите ни. Продължаваме да изразяваме своята готовност, както впрочем действахме и досега, преговаряйки с редица кандитат-купувачи, да предоставим акциите на Клуба абсолютно безвъзмездно на един или група бизнесмени, които да се захванат с осигуряването на дружеството. Тогава ние ще се оттеглим от управлението.

Според нас този въпрос трябва да бъде отнесен към новосформираното ЦСКА 1923 АД, което в момента води борба за спасението на славната червената история и идея.

Истината за задълженията на ПФК ЦСКА ЕАД е:

към момента те са в порядъка на 12-13 милиона лева. Тук обаче не знаем дали и кога, на хоризонта ще изскочат нови дела срещу дружеството. Както знаете, ЦСКА е единственият Клуб, който трябва и е съден, да плаща наем за ползваните бази. И досега нямаме обяснение кое налага това на фона на останалите клубове, които се състезават в А група. И къде тук е принципът за равнопоставеност?

Надяваме се, че отговаряйки на двата въпроса, Вие - привържениците на ЦСКА, сте добили ясна представа за положението. Считаме, че обяснението ни на тези питания, е конкретно и Ви дава пълна информация за реалната ситуация.

От собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД