Апостол Попов се оказа ненужен в ЦСКА в началото на подготовката за новия сезон, след като прекара четири години на стадион "Българска армия". Той говори пред медиите за първи път откакто бе освободен от редиците на "армейците", а в думите му определено личеше горчивина.

"В ЦСКА нещата ставаха от зле по-зле във всяко едно отношение и с всеки изминал сезон. Логично всички футболисти избягаха, след като отдавна положението не е както трябва да бъде за марката "ЦСКА". Проблемите бяха много и от различен характер. Но бедата е, че не се разрешаваха, а се задълбочаваха", каза Попов пред “Тема Спорт”.

"Причината за краха не е в Дуци Симонович, Миодраг Йешич или Майкъла. Тя е другаде, но ще я запазя за себе си. За мен бе удоволствие, че имах възможността да играя в ЦСКА, един от най-добрите отбори у нас", продължи Апата.

"От ЦСКА ми дължат три заплати и един транш. Не са малко пари. Ще си ги търся, смятам, че съм ги заслужил с честен труд. Не разбирам собствениците, не знам могат ли да управляват клуба, не могат ли…", коментира още защитникът.

"Имам няколко варианта за трансфер в чужбина, но засега изчаквам, защото условията не ме удовлетворяват напълно. За България нямам варианти. А и не ми се играе у нас, искам навън. В момента поддържам форма със Спартак (Пловдив). Дай Боже да стане за чужбина, пък ако не - ще му мисля", завърши бившият капитан на "червените".