Двама представители на БФС и ЦСКА, както и един бизнесмен са планирали среща с министър-председателя Пламен Орешарски във връзка с казуса на "червения" клуб, научи БЛИЦ. Разговорите трябва да бъдат проведени днес или утре.
 
От пресслужбата на Министерски съвет не потвърдиха, заявявайки следното: “Нямаме при нас планирана среща на г-н Орешарски за случая с ЦСКА”.
 
Източници на БЛИЦ обаче съобщиха, че срещата със сигурност ще се проведе, но тя няма да бъде включвана в официалната програма на премиера.
 
“Разговор със сигурност ще има, тъй като ситуацията в Борисовата градина става все по-заплетена и заплетена”, категорични са нашите информатори.  
 
Появил се е и нов вариант, според който ЦСКА няма да взема лиценза на друг клуб, а настоящият отбор ще продължи съществуването си в “А” група.
 
Достоверни източници от футболните среди съобщиха пред БЛИЦ, че мощна фирма, в която водещо участие има наш бизнесмен, вече е влязла в контакт с босовете на фирма “Титан”. Притиснати до стената, “титаните” били склонни да поемат част от дълговете. Остатъкът ще бъде изчистен от въпросния бизнесмен, чието име засега се пази в тайна. Заедно с него ще се включи още един представител на заможните среди в България. Това веднага породи слухове, че е възможно Гриша Ганчев да се завърне в играта. Другата мълва гласи, че зад бизнесмена Х стоят две от най-големите легенди в историята на ЦСКА.
 
“Положението е изключително тежко. Най-крайните варианти са ЦСКА да вземе лиценза на Чавдар (Етрополе) и да започне от “Б” група с разрешението на БФС. Другият е да тръгне от “А” окръжна. Естествено най-добрият е ЦСКА да се запази, след като вече има реален кандидат за купуването на клуба. Въпросът е “Титан” да не прави повече спънки. Случаят наистина ще бъде дискутиран с премиера, защото той е добър финансист и може да помогне поне със съвет. От пресслужбата на Министерски съвет засега отричат, но среща ще има”, коментират във футболните ни среди.