Реваншът между "Ботев" (Пловдив) и "Левски" в сряда от 14:00 часа е повече от взривоопасен. БЛИЦ алармира, че могат да се случат крайно неприятни неща. Напеченият мач ще се играе на модерната база на "жълто-черните" в Коматево, където домакините са готови да приемат 450 запалянковци на "сините". И то не какви да е, а предварително подбрани, след като от Националния фенклуб заявиха, че правят специален кастинг кои ще пътуват за Коматево. Не случайно не бяха пуснати билети в свободна продажба, а бяха разпределени между отбрани.

"Ботев" и пловдивската полиция взеха строги мерки, но подготовката на феновете вече тече с пълна пара. Всеизвестна е омразата между левскарите и бултрасите. Из интернет форумите валят закани и от двете страни, а само преди минути на официалната страница на "канарчетата" във "Фейсбук" беше публикуван клип от победата с 2:0 над "сините" на 9 март миналата година, като е озаглавен "Говежда смърт под тепетата". Феновете на "Ботев" веднага започнаха да го споделят и да се надъхват, отправяйки закани към гостите от София.



Освен това често срещан е и следният призив:

Призоваваме всички за пълна подкрепа от първата до последната минута!
Покажете какво означава за вас "Ботев". Това не са Мъри, не е Кривия, даже не са и футболистите. "Ботев" това сме всички ние, които сме драли гърла къде ли не - от Харманли и Чирпан чак до Щутгарт.

Всеки има право на своето мнение относно това кой как се справя с работата си в клуба, но нека утре забравим поне за 90 минути за треньорски и директорски смени и да си съдерем гърлата в подкрепа на любимия ни отбор. Нека отново сме дванадесетият играч на терена и се преборим за тази толкова важна победа.

Въпреки пасива от 2 гола, никой не трябва да губи надежда, тъй като утре говедата вече ще падат с 1 гол след като минат табелата на Пловдив, както в доброто старо време!

КАНАРИ, ПОБЕДА, НАД СИНИТЕ ГОВЕДА!


Левскарите им отвръщат с: "В Пловдив Ще Пристигнем, Ще Разбием Майните" (на 5:10 мин. в клипа):



Заради враждата полицията е на крак, а в Коматево днес сглобиха клетката, в която "сините" ултраси ще бъдат настанени. Тя е значително по-дълга от това, което представляваше в първите два мача срещу Лудогорец и Локо (Сф). За реванша с "Левски" е по-голяма, за да побере 450-те запалянковци на гостите. Клетката ще бъде обградена от солиден брой полицаи и частни охранители, наети от "Ботев" (Пд), за да може да бъдат спрени привържениците, ако решат да създават проблеми. "Жълто-черните" бяха наказани за пловдивското дерби с Локомотив заради инцидента по време на срещата им с Локо (Сф) (4:1). Тогава треньорът на столичния тим Стефан Генов бе ударен с бутилка по главата от фена на "Ботев" Гошо Челсито и се стигна до това битката с Локо (Пд) да се провежда на Националния стадион "Васил Левски". Ръководството на "жълто-черните" сериозно се притеснява какво ще бъде поведението на бултрасите утре, тъй като при ново провинение "Ботев" го очаква поредно сурово наказание.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ