Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Гостуванията на “Левски” извън София се превръщат в екшън и полицейско преследване по пътищата на България. Днес пострадаха хората от село Български извор, които опитаха да предпазят имуществото и бизнеса си от набезите на “сините” ултраси. Преди десетина дни бой имаше след прибирането на феновете от Гоце Делчев.

“Левски” победи с 2:1 като гост Литекс. На връщане от Ловеч автомобили с привърженици на “Левски” спрели на познатото място, капанчетата и заведенията на Български извор. Започнала разправия, феновете атакували местните, които опитали да се предпазят. В това време обаче на мястото пристигнали още четири автобуса със “сини” фенове, които спрели на пътя. “Тогава стана мазало”, заяви шефът на фенклуба на “Левски” Владимир Владимиров-Гугутката. Очевидци споделят, че жителите от Български извор отвърнали на нападението с лопати, прътове, кирки и всевъзможни подръчни пособия.

Полиция и жандармерия веднага затвори пътя, след което успя да предотврати по-сериозно меле. След това с кордон автобусите с привърженици на “Левски” бяха ескортирани до София. Още на стадиона в Ловеч се разрази сбиване между полиция и фенове на гостуващия тим. Камерата на БЛИЦ TV засне само малка част от разправията. След това два кордона полицаи препречиха пътя на екипа ни.