ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Българската национална телевизия изрази готовност да преговаря за придобиването на правата за излъчване на някои от мачовете в "А" група и турнира за Купата на България занапред. Както е известно, държавната телевизия вече няма право да транслира картина, тъй като за следващите три години правата за всички мачове бяха взети от ТВ7, News7 и бъдещия спортен канал на медийната група Sport 7.

Официалното становище на БНТ:

Във връзка с получените многобройни запитвания в БНТ по повод обявеното днес решение, че правата върху излъчването на всички футболни мачове от българското първенство и Купата на България са предоставени на един телевизионен оператор за срок от 3 години, искаме да заявим следното:

Българската национална телевизия изразява съжаление, че няма да може да задоволи очакванията на милионите й зрители, които са свикнали традиционно да гледат в ефира на обществената медия най-интересните мачове от българското футболно първенство и от Купата на България. Искаме да уверим всички, които се интересуват от българския футбол, че футболните мачове няма да се излъчват по БНТ не поради финансови причини и не поради липса на интерес и желание от страна на Българската национална телевизия. БНТ, като дългогодишен партньор на българския футбол, досега е участвала на всички търгове за придобиване на телевизионни права за българското футболно първенство и за Купата на България и е правила всичко възможно да ги спечели и да удовлетвори очакванията на българския зрител.

БНТ оставя отворена врата за договаряне, в случай, че телевизионният оператор, носител на правата за излъчване на футболните мачове, предприеме действия по сублицензирането им. В същото време използваме случая да припомним, че БНТ е придобила дългосрочно правата върху излъчването на световните футболни финали до 2022 г., договорила е мачовете на националния ни отбор по футбол до края на настоящите и следващите европейски квалификации и ще предава тези важни футболни събития за българската аудитория. В събота, 15 юни, от 21.30 ч. БНТ започва излъчването на всичките 16 мача от турнира за Купата на Конфедерациите в Бразилия, като ще направи съпричастни зрителите включително и на финала в Рио Де Жанейро на 30 юни.