ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев изригна срещу Гриша Ганчев и идеята му за обединението на ЦСКА и Литекс. Босът на шампионите категорично се обяви против желанието на благодареля на Литекс, като призова БФС да не позволи на "червените" и "оранжевите" да се слеят.

"Ако се обединят, това ще е прецедент и ще се даде началото на големи проблеми. Все едно г-н Батков да спре да си плаща задълженията и след 2-3 години да реши да вземе лиценз от друг клуб и по този начин да избегне дълговете и ще изгорят сума ти фирми и държавата. Идеята за обединението на ЦСКА и Литекс не е нито феърплей, нито е коректно да се случва", заяви Домусчиев.

"От друга страна не считам, че е добре за българския футбол ЦСКА и Литекс да се обединяват. Футболът ни има нужда и от ЦСКА, и от Литекс, има нужда от силни клубове. Аз отдавна съм казал, че имаме нужда от силен провинциален футбол. Да, по-малки са клубовете, спонсорите и пиарът, който си прави даден презиздент на даде провинциален клуб спрямо ЦСКА или Левски. Ако искаме да имаме силен футбол, трябва да имаме силен провинциален футбол", каза босът на Лудогорец.

"Левски утре ще се обедини с "Ботев" (Пловдив) или Лудогорец. Ще останат да си изграят Левски и ЦСКА, смешна работа. Не знам каква ще е реакцията на БФС. Питайте г-н Михайлов и хората при него. Те трябва да решат този казус. И то много внимателно да го решат. В крайна сметка става едно декларирано ощетяване и на държава, и на кредитори. В България всичко е възможно да се случи. Аз ви казвам лично мое мнение. Нормалният път, чисто законовият, така се случва в Испания и Португалия, например. Даден отбор обявява несъстоятелност, след това някой му купи акциите на безценица. Но клубът остава като история, като марка. Стига до окръжните групи, тръгва от там и чак след това се класира пак в елита. Това е законовият начин. Какво означава сливане на две фирми?! Две фирми се сливат, едната има задължения, другата има задължения, това обаче не означава, че новата фирма не приема задълженията", заяви Домусчиев, намеквайки, че е редно ЦСКА да започне от окръжните групи, щом ще тръгва на чисто.

"Просто се прехвърля една марка на друго дружество. Ако марката на ЦСКА е в НАП, какво излиза? Аз отивам в НАП, вадя 100 хиляди лева и си я купувам. Аз обаче не купувам купите и историята на клуба. Всеки един срещу 100 хиляди лева или един милион може да притежава титлите и успехите на ЦСКА. Така излиза, а не е нормално", добави босът на шампионите.

Днес фирмата на Домусчиев и Тодор Батков - "Футбол Про Медия" ООД официално подписа договор за правата за излъчване на срещите от новия сезон в "А" група. Компанията им взе правата за 3 години, а ТВ7 и News7 ще предава всички мачове от новия сезон.