Министър-председателят Бойко Борисов осъди остро поведението на "група олигофрени", които забъркаха расистки скандал снощи на мача България - Англия (0:6). Toй призова Борислав Михайлов да подаде оставка и да се оттегли от Българския футболен съюз.

Борисов е на мнение, че англичаните преекспонират темата с расизма и ги помоли да бъдат по-смирени, когато говорят за България.

Той съобщи, че се извършва ревизия на футболната ни централа.

"За спортно-техническата част и това, което прави БФС не се произнасям. Но когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или заради недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия към него, а и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които се инвестират - стадиони, осветления, настилки... Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз, ясно и точно", каза Бойко Борисов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Страшно преекспонираха нещата. Имаше няколко олигофрени, които даваха хитлеристки знаци и фланелката с надпис "No Respect". Публиката си беше прекрасна, над 15 хиляди. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани из София и не даваме оценки, че това е цветът на английската нация. Нека те да бъдат малко по-смирени в изказванията, когато става въпрос за България, защото сме най-толерантната държава", каза още Борисов. 

"Не им се бъркам. Аз мога да забраня на моето правителство, което ръководя, в лицето на Красен Кралев, да прекрати всякакви дейности. Да, ревизията се прави в момента (б.р. - на БФС). Има една граница, която не ми е приятна... Не може държавата да е обвързана с поведението на един човек. Иначе всички отбори падат. Това не е страшно. Страшно е всичко друго, което се допуска вследствие на това", добави Бойко Борисов. 

Той говори пред медиите след заседанието на Съвета по сигурност към Министерския съвет. В президентството отидоха Бойко Борисов, както и вътрешният министър Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, външният министър Екатерина Захариева, за да информират президента Румен Радев и да обсъдят с него ситуацията с турската инвазия в Сирия и рисковете за нашата страна.

Нашата квалификационна група за Евро 2020