Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов изрази мнение, че Ивелин Попов ще промени решението си и ще продължи да играе за националния отбор. На България през март предстоят баражите за класиране на Евро 2020. "Трикольорите" извадиха голям късмет на тегления днес жребий в Нион - домакинство на Унгария и след това евентуален сблъсък с победителя измежду Исландия и Румъния. 

Божинов е единственият действащ футболист от състава ни на Евро 2004. Той говори в предаването “От дузпа в тъч” по Sportal TV:

"Не мога да си представя, че Ивелин ще си тръгне по този начин. Аз съм почти сигурен, направо съм сигурен, че той няма да остави националния отбор. Некоректно би било, нереално ми се струва. Той трябва да се върне и да изиграе тези два мача и да помогне да се класираме на Евро 2020".

"Както написахте - Господ отново е българин. Имаме нужда от публиката и от това всички да се обединят около подкрепата за националния отбор. Хората трябва да бъдат 12-ия ни играч".

"Със сигурност ще бъда на трибуните, но не изключвам възможността да бъда и на терена". 

"Не мога да кажа кой трябва да носи капитанската лента (ако Ивелин Попов не се завърне), но капитанът трябва да има лидерски качества, да може да разговаря с всеки, да окуражава всеки, да поведе момчетата. Аз бих бил такъв лидер, но не съм аз човекът, който определя тези неща - има си треньори".

"Не знам дали сега ще е по-лесно да се класираме на Европейско първенство в сравнение с нашия състав през 2004-а. Според мен всичко е съдба. Но искам да призова всички хора да се обединят в подкрепата си на националния отбор, да сме единни по пътя към класирането".