Събитие №1 за спортна България предстои след около четири часа. Между 16:15 и 16:30 часа ще бъде взривен сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов”. Това ще постави начало на мащабна реконструкция на съоръжението. Всичко около организацията е планирано, очаква се само взривяването на детонаторите малко след 16:00 часа.

“Взривът ще е между 16:15 и 16:30 часа. Ще бъде спряно движението, автобусите ще минават по обходни маршрути. След взрива ще има облак, който ще се движи към булевард “Владимир Вазов”. Добре е живущите да затворят терасите и да приберат прането си. Има и силен вятър, което допълнително може да разсее прашния облак”, заяви Красимир Димитров от обществен ред и сигурност към столична община.

Взети са всички осигурителни мерки за обезопасяване на параклиса и паметника на Георги Аспарухов до стадиона. Поставени са мрежи, които ще спират евентуални хвърчащи парчета от взривения сектор “А”. Организаторите на събитието увериха, че живущите в околните блокове може да наблюдават взрива, за тях е безопасно. Ще бъдат затворени съседните улици половин час след взривяването./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ TV КАДРИ И СНИМКИ ОТ ВЗРИВА НА "ГЕРЕНА"