ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Лудогорец
приема Базел днес от 21:45 часа в първи плейоф в Шампионската лига. Двубоят е на Националния стадион „Васил Левски“ и ще бъде предаван пряко по БиТиВи.

Базел за втори път играе срещу български отбор в евротурнирите. През есента на 2009 година швейцарският тим премери сили с ЦСКА в групите на Лига Европа. Тогава Базел спечели и двата мача – 2:0 в София и 3:1 в Швейцария. Трима футболисти играха за „червените“ срещу Базел тогава – Йордан Минев, Иван Стоянов и Мишел Платини, а сега са в Лудогорец.

Не само те обаче са претърпели загуба от швейцарския отбор. Вратарят Владислав Стоянов също вече веднъж е отпадал от Базел. През сезон 2010/11 българският страж пази на вратата на молдовския Шериф (Тираспол). Мачовете отново са в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. В първия двубой на „Санкт Якоб Парк“ домакините печелят с 1:0 след гол на Валентин Щокер, който и днес ще се изправи срещу българския вратар. Стоянов е един от най-добрите, спасява дузпа в последната 90-а минута, изпълнена от Хугел.

На реванша в Молдова Базел побеждава с 3:0 след два гола на Александър Фрай и един на Марко Щрелер, който днес отсъства заради контузия.

Четиримата футболисти от Лудогорец – Минев, Платини, Иван Стоянов и Владислав Стоянов, които вече са играли срещу Базел, нямат нито един успех. Четиримата са записали общо четири загуби – две в актива на бившите играчи на ЦСКА и две за Владо Стоянов като вратар в Шериф.

Припомняме, че и Иван Иванов игра за ЦСКА срещу Базел през есента на 2009 година, а сега е футболист на Базел. Защитникът обаче няма право да играе за швейцарците, тъй като вече участва с екипа на Партизан в турнира до момента. Базел ще може да използва националния бранител при евентуално участие в групите на Шампионската лига, което минава през елиминиране на Лудогорец.

Сезон 2009/10, групова фаза на Лига Европа
22 октомври 2009 година
ЦСКА – Базел 0:2

5 ноември
Базел – ЦСКА 3:1