ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Добра новина за Лудогорец долетя часове преди важния сблъсък с Базел. Шампионът на Швейцария ще бъде утре без звездата си Марко Щрелер. Капитанът на Базел има разкъсване на мускул на прасеца и дори не дойде с тима си в България. Първият плейоф за влизане в групите на Шампионската лига е утре от 21:45 часа на "Васил Левски", като ще бъде предаван директно по btv.

При отсъствието на голмайстора Щрелер се очаква атаката утре да води новото попълнение Джовани Сио. 24-годишният нападател беше привлечен от швейцарския шампион от германския Волфсбург само преди няколко дни. Треньорът Мурат Якин обаче няма почти никакви опции в офанзивен план, тъй като след трансфера на Раул Бобадия в Аугсбург и контузията на Марко Щрелер, Сио остана единственият здрав нападател.

"Имах възможността да наблюдавам на какво са способни в Лудогорец. Гледахме и видео на тима. Те са добре подготвени, готови са за борба и не мислят за нищо друго, освен за победата", коментира на пресконференцията си преди двубоя Мурат Якин.

"На тази фаза от надпреварата в Шампионската лига не би могло да има фаворити. Щом даден състав е стигнал до нивото да играе за попадане в групите, то значи заслужава да е и в тях. Може би на теория имаме лек превес, но тим, който е отстранил Партизан, не може да не буди любопитството и респекта ни", добави треньорът на Базел.

"Разбира се, че всеки отбор желае да играе при добра атмосфера, с много публика. За нас обаче не е толкова важно дали стадионът ще се напълни, а как ще се представим самите ние", допълни играчът на швейцарците Валентин Щокер.

БЛИЦ припомня, че срещата утре и след седмица в Базел пропуска българският национал Иван Иванов, който няма право да играе за новия си тим, тъй като участва в квалификационните кръгове с екипа на Партизан.