Треньорът на Литекс Христо Стоичков аплодира решенията на Дисциплинарната комисия на БФС да накаже "Ботев" (Пловдив) и "Левски" с по 1 мач без публика. Изказването на Камата е учудващо, след като близо година той постоянно критикува и недоволства от некачествената работа на футболната централа.
 
"За първи път от толкова време казвам "Браво!" Футболисти и треньори не са виновни с нищо, за да не играят на своите стадиони. От хулигани, преоблечени като фенове, явно не можем да се отървем. Такива провокатори нямат място на трибуните. Това са елементи, които са вредни за обществото. Затова аплодирам решенията на БФС. И ще го правя винаги, когато са правилни и адекватни, както този път. Но нека не се главозамайват. Хванаха вярната посока, но това още не значи, че вече са стъпили на правилния път", заяви Камата пред “Труд”.
 
Литекс пристига в София за лагер във вторник и най-вероятно ще остане до неделя, когато гостува на Миньор в Перник. Срещата между “оранжевите” и “Левски” от 1/4-финалите за Купата на България е в сряда от 18:00 часа и ще бъде ръководена от Ахмед Ахмед.