Дисциплинарната комисия към БФС определи наказанията на "Левски" и "Ботев" (Пловдив), които идват след ексцесиите по трибуните и проявата на двете агитки на стадион "Христо Ботев" в събота, когато "канарчетата" победиха с 2:0. Хората на Борислав Михайлов решиха "сините" и "жълто-черните" да играят следващите си домакинства без публика, но не и да бъдат лишавани от домакинство. Това означава, че "Левски" ще приеме Христо Стоичков на "Герена". В сряда от 18:00 часа воденият от Камата Литекс гостува на "сините" в първи мач от 1/4-финалите за Купата на България. Двубоят обаче ще се играе на празни трибуни и ще бъде излъчван директно по БНТ.

"Ботев" (Пловдив) пък няма да разчитат на феновете си в домакинството на Черно море от 20-ия кръг, което е на 6 април.

Ръководствата на "Левски" и "жълто-черните" трябва да платят и сериозни парични глоби. Клубът от "Герена" отнася 7000 лева, а "Ботев" - 10 000 лева.

Припомняме, че още през първото полувреме на съботния мач двете агитки започнаха да се замерят със седалки, прътове, камъни, изстрелваха и ракети. Агитката на гостите от София потроши целия сектор.

От Дисципа обявиха след днешното си заседание, че официалното наказание на "Ботев" и "Левски" е лишаване от домакинство, но предвид факта, че безредиците са по трибуните, а не на терена и клубовете не са главните виновници, по параграф 37, алинея 1 и точка 21 наказанието се променя на мач пред закрити врата.

Любопитно е как Христо Стоичков ще реагира на решението на Дисциплинарната комисия. Камата посъветва БФС да лиши "сините" от домакинство, което обаче не се случи.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

* За хвърлени предмети с последствия, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б – предложение 2, ДК наказва ПФК"Ботев"– гр. Пловдив с лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 4000 лева, на основание чл.37, ал.1, т.21 се заменя „лишаване от домакинство” със забрана за игра пред публика.

Във връзка с чл.33 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2012/2013, че клубът-домакин е организатор на срещата и носи отговорност за осигуряване на ред и сигурност в спортната зона преди, по време и след провеждането й, на основание чл.37, ал.1, т.20 от ДП, ДК наказва ПФК"Ботев" – гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК"Ботев"– гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За навлизане на зрител, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.Б–предложение 1, ДК наказва ПФК"Ботев"– гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За хвърлени предмети с последсвия, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б – предложение 2, ДК наказва ПФК"Левски" с лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 4000 лева, на основание чл.37, ал.1, т.21 се заменя „лишаване от домакинство” със забрана за игра пред публика.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК"Левски"с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* Задължава ПФК”Левски” да възстанови щетите нанесени настадион „Христо Ботев”,съобразно чл. 38, ал.1 и 5 от ДП.

* За хвърлени многобройни предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК наказва ПФК"Локомотив"– гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ