Акционерът в ЦСКА Емил Данчев заяви, че има пълно доверие в ръководството на клуба и метода, по който то работи. Мениджърът на Димитър Бербатов е готов да закупи нов голям пакет акции чрез посредници, тъй като футболен мениджър няма правото да участва в спортни предприятия.

„Въпросите са много. Действително нямам право да бъда акционер в спортни структури, но чрез мои представители съм закупил акции. Следя събитията отблизо. В близко време ще закупя още един пакет от акции, но това не е най-важното. Действително ЦСКА бе изправен пред един много тежък момент. Да бъде фалиран, да премине в долните дивизии на българския футбол. Не бяха много решенията, които можеха да извадят клуба от това състояние. Едно от тях, без да се преоткрива топлата вода, бе да се последват европейските примери и ЦСКА да стане акционерно дружество. Сега думата ще имат верните привърженици, които обичат клуба. Преди да предприема каквито и да било действия разговарях с адвокатите си и схемата наистина е чиста. Това ще доведе до пречистването на ЦСКА като клуб от състоянието, в което бе допреди една година. Хората ще разберат във времето, че Томов и хората му се мъчат в това състояние на футбола ни да направят чудо. В момента от ЦСКА няма какво да се взима и да се краде. Финансите не стигат, въпреки че клубът изплати и разсрочи част от задълженията си. В рамките на следващата една година ЦСКА ще има нужда от финанси, не някой да ги източва, а да покрива дълговете. Намерението на това ръководство е да направи от ЦСКА клуб без задължения и да може да започне на чисто“, сподели Данчев в интервю за Канал 3.

Данчев разкри още, че очакват до края на месеца да е наясно къде ще играе Бербатов през следващия сезон. Мениджърът коментира и възможността Бербо да стане акционер в ЦСКА, както и един ден да се завърне в клуба.

„Това е въпрос на бъдещето, нека не избързваме. Бербатов следи с интерес процесите, което е нормално. За мен по-важното е да се появят акционери, каквито господин Томов спомена в лицето на баща и син Манджукови. Убеден съм, че те и други хора ще помогнат на ЦСКА. Не мога да коментирам конкретни имена. Има хора със сериозни финансови възможности и са заинтересовани от процесите. Надявам се този техен интерес да бъде конкретизиран в скоро време“.

„Случи се това, което трябваше да се случи. Там той прави това, което може най-добре. Играе на високо професионално ниво – вкарва, подава, радва се на успехите си. Самият той потвърждава, че се чувства добре в Монако. Играе добре и е добре посрещнат от хората. Нека го оставим да се радва на това. Към края на април сме планирали да имаме яснота около неговото бъдеще по-нататък. Рано е да коментираме (б.р. завръщане в Англия). Когато той взе решението за Монако имаше и други варианти. Няма да скрия, че и сега имаме други варианти. Решението ще вземе той. През януари имаше клубове, които гледаха резервирано и скептично, че той ще може да играе все още голям футбол. Едно от най-позитивните неща сега е, че обори всички скептици и критици, че ще може да играе още известно време на най-високо ниво“, допълни мениджърът.

„С моите клиенти се стремим да избираме най-правилната посока. Така ще е и сега с Бербатов. Рано е все още Бербатов да се завръща в България и да приключва кариерата си. Във футбола разбира се всичко е възможно, но за това все още е много рано“, каза още Данчев.

Мениджърт коментира и бъдещето на халфа на „Левски” Владимир Гаджев и отхвърли вероятността той да заиграе в Лудогорец: „Днес разговарях с него. Имаме няколко варианта включително и конкретни оферти, по които работим, за да се избере най-добрата. По мое мнение наближава времето, в което Влади Гаджев трябва да тръгне към ново предизвикателство. Да се надяваме, че в скоро време това ще стане. На този етап Лудогорец не е вариант за него“.