Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев обясни, че не вижда проблем в действията на част от феновете на ЦСКА, които обявиха, че ще подкрепят "братята си от Букурещ", визирайки Стяуа. Разградчани приемат румънците утре от 21:45 часа на "Васил Левски" в реванша от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Стяуа спечели първата среща в Букурещ с 1:0.

На пресконференцията си тази вечер Дерменджиев каза, че очаква тежък мач, но се надява тимът му да е краен победител и да играе в групите на Шампионската лига.

"Готови сме, имахме достатъчно време да се подготвим между двата двубоя. Браян Ангуло не е готов за игра. Иначе други проблеми нямаме, футболистите са здрави, само Витиня не може да участва, но за него се знае отдавна", започна Дерменджиев на брифинга.

"Има определено напрежение, но то е такова, че футболистите да могат да се докажат. Тук става въпрос за нещо различно, изникна мнението, че отборът едва ли не е класиран вече за Шампионската лига. Но момчетата имат рутината да го изиграят този мач, както трябва. Стяуа има добри футболисти, мисля, че който и да замести Кипчиу е поне с неговата класа. Няма да има персонална опека за никого, нито дори за Сънмартян, който също е много добър играч", каза спецът.

"Нямам притеснения преди мача, разговаряли сме с момчетата. Излизаме, за да играем нашата си игра. Трябва да постигнем такъв резултат, с който да отстраним Стяуа. Не се страхуваме от подкрепата за противника. Всеки фен сам избира кого да подкрепи. Ние сме българи и успяхме да обединим нацията в Лига Европа, сега пак ще е така. Ако има отделни единици, които да защитават другия отбор, това си е тяхно право", коментира Дерменджиев.

"По-различен ще е този мач от предишния, а сега и играта ни ще е по-различна. Очаквам и по друг начин да се развие самият мач. При този резултат в момента сме губещи и затова трябва да играем атакуващо, за да наваксаме изоставането и в същото време не трябва да допускаме попадение", каза още наставникът на Лудогорец.

"Това е плейоф за Шампионска лига, а не някакъв обикновен мач. Стяуа беше добър отбор, играещ пред собствена публика в миналия мач. Просто така се стекоха обстоятелствата миналата седмица да се отбраняваме повече. Но ние винаги играем за победа и в сряда пак ще е така. Тренираме и дузпи. За нас не е по-специално, че играем срещу съседи. Ние сме от две близки страни, но има разлика във футбола и в двете държави. Нашият отбор практикува един стил от четири години и видяхте, че постигнахме много и се надявам затова тази година вече да играем в Шампионската лига", добави Дерменджиев. 

Реваншът между Лудогорец и Стяуа е утре от 21:45 часа и ще бъде предаван на живо в БЛИЦ и в ефира на btv action.

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите