С подробни инструкции за пътуването до България се сдобиха феновете на Стяуа, смятащи да подкрепят любимия си тим за гостуването му на Лудогорец утре в София. Двубоят е от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски", а българският тим се нуждае от победа с два гола разлика, за да продължи заради загубата с 0:1 в първия мач.
 
"Газета Спортурилор" излиза днес с материал, който представя България като страна, в която може да ви откраднат колата на пътя или да ви оберат. Инструкцията за пътуване започва с таксите за преминаване на Дунав мост и включва важни подробности за пътуване и престой в България.
 
"Купете си винетка за поне 7 дни, тъй като тя е задължителна за движение по пътищата в България. Карайте с 50 километра в градовете и с 90 извън тях, за да не ви глобят. Карайте с включени фарове, защото и това може да ви донесе глоба.

Оглеждайте се, когато оставяте колата си, защото винаги има опасност да ви я откраднат. Това е истината! Ако е нова и скъпа, вероятността е по-голяма. Пътят от Букурещ до София пълен с изненади. Бъдете предпазливи на места, където има концентрация на хора - големи магазини, бензиностанции и паркинги - отвсякъде може да ви нападнат и оберат, защото в България джебчийството е широко разпространено.

По-добре обменете парите си в български левове в Румъния, защото и с това може да ви измамят. Купете си пътна карта или по-добре GPS. Не рискувайте, защото лесно може да се загубите. Внимавайте къде паркирате.
 
Ако смятате да оставате в София за нощувка, по-добре резервирайте по интернет. Стая в приличен хотел е около 100-150 лева. Цените на храната и напитките са като в Румъния", пишат "Газета Спортурилор" в ръководството за пътуване у нас.

Изданието илюстрира материала с ромска каруца на път, което явно е препратка към скандала между двете агитки на "Арена Насионал" в първия мач, при който родните фенове скандираха "Цигани, цигани!" срещу съперниковите привърженици.

Шампионска лига - сезон 2014/15
БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите