Софийският районен съд определи мерките за неотклонение на феновете на ЦСКА, които бяха задържани за изпочупването на сградата на БФС. Нито един от тях не остава в ареста. На двама е наложена мярка „домашен арест“, като един от тях е известният фен Росен Петров-Животното.
 
В продължение на няколко часа съдът заседаваше по мерките на задържаните за погрома над БФС, на които беше повдигнато обвинение за хулиганство. По-рано през деня фенове на ЦСКА и приятели на задържаните поставиха транспарант пред Софийския районен съд с надпис „Свобода за всички, които защитиха честта на ЦСКА и съд за престъпниците в БФС".
 
Съобщението на съда:
 
Софийски районен съд наложи мерки за неотклонение на шестима от феновете на ЦСКА, които потрошиха централата на БФС.
 
98-ми състав на СРС, с председател Мариета Райкова, разгледа искането на СРП за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража" на Росен Петров, Александър Георгиев, Любослав Марков, Венета Серафимова, Борис Костадинов, Михаил Василев и Ясен Петров, по обвинение, че са извършили хулиганство и са унищожили чужда собственост, (чл. 325, ал.1 от НК и чл. 216, ал.1 от НК). Срещу Росен Петров и Венета Серафимова са повдигнати обвинения и за опит за палеж, (чл. 330, ал.1, вр.чл.18, ал.1 от НК).
 
След като разгледа доказателствата по делото, съдът наложи:
 
На Росен Петров и Любослав Марков мярка за неотклонение „домашен арест";
 
На Венета Серафимова, Александър Георгиев и Борис Костадинов - „парична гаранция" в размер на 600 лева;
 
На Ясен Петров, който е непълнолетен - мярка „под родителски надзор" - да бъде предаден срещу подписка на майка си Владимира Вълчева;
 
На Михаил Василев не наложи мярка за неотклонение, поради липса на доказателства за това, че е извършил деянията, в които е обвинен.
 
В случай на жалба или протест, делото пред СГС е насрочено за 12 юли 2013 г., от 10.30 часа.