Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира днешния мач срещу Динамо Загреб от групите на Лига Европа. Двубоят от 22:05 часа е на Националния стадион „Васил Левски“.

Босът призова феновете да бъдат на стадиона, за да може футболистите на Лудогорец да не се чувстват като гости, тъй като Динамо Загреб ще има сериозна подкрепа.

„Надявам се, че всичко е наред. Отборът се готви за тази битка. Надявам се, че ще се представим достойно. Много е важно колкото може повече български фенове да подкрепят единствения наш участник в евротурнирите. Мисля, че ще бъде сериозна помощ за днешния двубой. Имам сериозна подкрепа, включително обаждания от някои от лидерите на ЦСКА, които организират сериозни групи и ще подкрепят клуба ни. Ето един Сливнишки герой тръгва към стадиона, близо 100 човека тръгват от Сливница. Не само София, а и цялата околия и цялата страна пристигат, за да ни подкрепят“, заяви Домусчиев пред „Гонг“.

Босът коментира и изказването на Ангел Петричев, че се надява на 20 хиляди фенове на трибуните: „Това е било в рамките на шегата. За съжаление лошото време и късният час и това, че е работен ден, е нещо, което пречи на много привърженици да дойдат. Вярвам, че истинските българи ще бъдат на стадиона и ще надвикат хърватите, които ще имат сериозно присъствие. Надявам се да играем у дома, а не все едно, че гостуваме на Динамо.“

„Знаете каква е концепцията на Лудогорец, винаги играем за победа, независимо срещу кой противник. Отборът ще се хвърли от първата минута. Да се надяваме, че ще се справим. Футболистите ни са в добро настроение, излизат концентрирани. Ще се получи добър мач и дай боже победата да е при нас. Имаме реални шансове да се преборим и да играем и през пролетта в турнирите. Имаме еуфория, готови сме, но имаме и притеснения, дали ще се справим“, добави бизнесменът.

На въпрос, толкова ли е трудно Лудогорец да играе на собствения си стадион, който да отговаря на всички изисквания, Домусчиев коментира: „Нито държавата, нищо общината...Не говоря само за Разград, а за навсякъде. Не проявяват ентусиазъм да помагат за развитието на футбола. Едно такова събитие може да донесе приходи от продажба на артикули, изделия, от ДДС, от туризъм. За съжаление държавата ни е малко объркана и просто такива като нас, които си даваме парите, а сме много малко, явно не сме достатъчни.“/БЛИЦ