Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев показа на Тодор Батков как се действа. "Левски" в продължение на 2 години преследваше Георги Терзиев, който в крайна сметка се озова при шампионите.

БЛИЦ разбра, че Черноморец прибира точно 500 000 евро от сделката с разградчани, които дори много-много не са се пазарили и без проблем извадили сумата. А на "Герена" и през зимата нямаха пари за Терзиев и поради тази причина взеха далеч по-евтиния му съотборник Пламен Димов, който обаче за момента с нищо не помага на "Левски". Вчера изпълнителният директор на "акулите" Пламен Киряков алармира, че дори и Димов още не е изплатен. "Левски" дължи за него две вноски по 70 000 лева.

И какво се оказва всъщност - Домусчиев вади пачките и слага Батков в малкия си джоб. Босът на Лудогорец може да привлече който си пожелае. И има защо - отборът му играе в Шампионска лига, а "Левски" тъне в родната "А" група, като след първите 4 кръга има едва 4 точки в актива си.

Треньорът на "Левски" Славиша Йоканович не спира да моли ръководството на клуба да му осигури пари за класни попълнения, но такива няма. Заради това "сините" са принудени да търсят само свободни агенти, като Наско Сираков заяви, че в "Левски" за жалост няма Дейвид Копърфийлд, който да ги измъкне от малкия си джоб. Домусчиев обаче без проблем извади някакви си 500 000 евро и взе Терзиев с цел засилване на конкуренцията в защита. Сега разградчани са готови да броят и 700 000 евро на холандския Вилем II за Върджил Мисиджан. Домусчиев обаче е спокоен защото ще си върне парите. При елиминиране на Базел и влизане в така мечтаните групи на Шампионската лига в клубната каса ще постъпят 8,6 милиона евро. А и вече разградчани са си гарантирали участие в групите на Лига Европа, от което ще лапнат най-малко 1,3 милиона евро.

БЛИЦ разбра още и каква ще е заплатата на Терзиев в новия му клуб. Талантът от Сливен ще прибира точно по 10 000 лева месечно. Черноморец пък си е запазил процент при следващ негов трансфер. Договорът на бранителя с шампиона на България е за срок от 3 години.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ