Председателят на комисията за етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев по всяка вероятност ще наблюдава на живо дербито на 6-ия кръг в “А” група. Той планира да седне в ложата на стадиона в Разград, за да следи за нарушения в сблъсъка срещу гранда ЦСКА. Мачът започва днес от 20,00 ч. Ако Василев бъде възпрепятстван да присъства лично, той ще изпрати свой доверен човек, който да му докладва за евентуални нередности.

Причината за засиления контрол е, че в предишните две дербита между тези отбори усилено се говореше за нелегални залози. В мача през миналата есен ЦСКА поведе с 2:0, след което неочаквано се стигна до изравняване, а доста букмейкъри се опариха. В прекия сблъсък за титлата през пролетта пък залозите в полза на Лудогорец бяха твърде ниски, а някои букмейкърски компания дори извадиха срещата от тиражите си. Имаше слухове, че ръководството на ЦСКА, което било близко до Кирил Домусчиев, е продало мача, за да върже бюджета за следващия сезон.

Васил Василев разкри наскоро, че два мача от новия футболен сезон в България, дадени на прокуратурата за разследване. Става въпрос за двубои на Етър. В комисията са постъпили сигнали за срещите на "виолетовите" с Берое и Пирин (Гоце Делчев). И в двата мача Етър падна с по 0:1.

На прокуратурата са дадени още и един мач от женското първенство и един от юношеското. Юношеският мач, за който генерал Василев говори, почти сигурно е Видима Раковски - Спартак Плевен (6:0). Спартак е подложен на специален мониторинг от БФС. Сигналите са дадени от Комисията за етика и феърплей, а нейният председател обяви, че взаимната работа с прокуратурата ще продължава всеки кръг до края на шампионата. От началото на сезона в "А" група са изминали само пет кръга.