Двама футболни фена са привлечени като обвиняеми за хулигански прояви след футболния мач между „Левски” и Лудогорец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Петима фенове на “Левски” са задържани след футболната среща с Лудогорец (1:0).

Около 16:00 ч. на 18 май служители на Пето Районно управление „Полиция” засекли двамата столичани М.Г. на 18 години и Р.А. на 28 години, които с крясъците си около района на ж.п. гара „Подуене” нарушавали обществения ред. Материалите били докладвани в Софийска районна прокуратура с обвинение по чл.325 от НК. По време на мача е задържан С.М. на 40 години, който нахлул на футболния терен. Съставен му акт за нарушението и наложена глоба след доклад в прокуратурата в размер на 200 лева.

Непосредствено след края на срещата, около 22:30 часа, в полицейския арест попаднал и 18-годишният В.А. Между спирките на градския транспорт, в района на СУ „Климент Охридски” и ул. „Ген. Гурко” той успял да потроши фаровете на тролейбус, движещ се по линия №2.

Час по-късно 16-годишен младеж потрошил плафон на осветително тяло на тавана на тунела в района на метростанция „Сердика”. Той също бил отведен в полицейското управление. Двамата са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл.325 от НК след доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.