Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Никола Джугански обяви пред БЛИЦ, че ако Николай Йорданов не се справи с напеченото дерби ЦСКА - Лудогорец, си заминава заедно с него. Недолюбваният от "армейците" рефер беше назначен за ключовия мач, който ще се играе в събота от 16:00 часа.

"Какъв проблем има, че Николай Йорданов ще ръководи срещата? Вчера от ЦСКА излязоха с декларация, която прочетох при вас в БЛИЦ. Те заявиха, че са готови да приемат всякакво друго назначение, изключвайки Станислав Тодоров. Взехме това под внимание и виждате, че не сме назначили Тодоров", заяви Никола Джугански.

"Дай Боже Николай Йорданов да се справи. Ако не се справи, си тръгвам с него", обяви съдийският шеф.

"Всеки може да сгреши, никой не е застрахован. Дори може да сгреши в полза на ЦСКА. Аз съм убеден в качествата му и се надявам да се справи с мача. Имам доверие на Йорданов. Досега никога не е грешал тенденциозно. Ако видя подобно нещо от негова страна, си тръгвам заедно с него", категоричен е Джугански.

На въпрос дали е уведомил съдията, че му гласува доверие за ЦСКА - Лудогорец, шефът на реферите каза: "Имам практика преди мачовете да не говоря със съдиите. Не искам да има интриги и спекулации по темата. Нужно ли е преди такъв мач да му обяснявам за каква отговорност става дума. Той е опитен рефер. Не мисля, че ще излезе нещо от ръководството на ЦСКА след назначението на Йорданов."
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Всички съдийски назначения за мачовете от 16-ия кръг в "А" група - ТУК!

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите